Ateismul și Creștinismul

19 iunie 2017 Daniel 0 Comments

De câțiva ani încoace aud incontinuu și cunosc tineri care zic și se mândresc cu faptul că sunt atei. Cuiozitatea m-a adus într-o dilema. De ce aceștia au ales calea ateismului?. De asemenea i-am intrebat și pe ei de ce, răspunzându-mi că ei nu cred în nimic, ceea ce pare illogic.

Unii creștini ai generatiei secolului XXI,spun că ei cred în Dumnezeu, dar deloc în popi sau în Biserica. Partea dubioasa , când ii intrebi “de ce?” aceștia se bâlbâie, ca și câțiva tineri atei de altfel. Pe mine mă deranjeaza enorm persoanele care susțin o anumita opinie dar nu au argumente.

Cu toții știm că biserica este supranumita și casa Domnului, iar de asemenea preoții ar fi trimișii lui Dumnezeu. Întradevăr avem să ne punem și unele semne de întrebare, mai ales in ultimul timp, de când corupția a ajuns la nivel mondial între biserici, dar cu atât mai puțin , nici măcar acest argument nu este folosit în fața cuiva pentru a explica ceva ca acest subiect.

Faimoasa expresie : “ crede și nu cerceta!” este o expresie nula , cel puțin după părerea mea, eu chiar aș prefera sa cercetez , pentru că mi-ar placea să știu un răspuns concret. Deja când spui “ crezi “ sunt două variante, ori ești dezamăgit ori nu. Atât. Cu toate astea multi continuă să creadă ca exista Acea Divinitate în ceruri, sau judecata cerească. Eu personal nu am idee ce să zic despre aceste personae, pentru că fiecare crede în ceva, pentru a avea o voință mai puternică și a trece peste ce e mai greu . Eu văd totul ca pe o iluzie, cu toate că și eu cred în Dumnezeu, alături de aceste argumente.

#ateism#crestinism

Previous Post