Cum functioneaza un semineu electric

26 aprilie 2017 Daniel 0 Comments

Semineele electrice sunt o optiune foarte buna pentru orice locuinta. Ideea de a ne putea relaxa si petrece timp liber alaturi de familie in fata unui semineu este irezistibila. Daca pana nu demult ideea unui semineu in locuintele noastre era mai mult un vis, acum acesta este mai realizabil ca niciodata.

Ce este totusi un semineu electric?

Atunci cand spunem semineu, ne gandim probabil la un model din filmele americane, cu horn si lemne sau carbuni, modelul clasic prin care ajunge Mos Craciun in case. Ei bine, un astfel de model arata poate bine si se incadreaza in scenariile de poveste, dar costa o avere. Costurile sunt foarte mari atat pentru instalare, cat si pentru intretinere.

Un semineu electric arata la fel de realist, dar pentru un pret mult mai mic. Semineele electrice pot avea totodata o putere de pana la 4500-5000 BTU reusind astfel sa asigure si caldura. Un semineu electric nu poate fi folosit insa ca sursa principala de caldura.

Primele seminee de acest tip au aparut in industria de divertisment. Acestea erau folosite pentru a imita modelele clasice in emisiuni, sitcomuri, piese de teatru si spectacole. Primele modele erau insa destul de rudimentare si nu aveau un nivel destul de mare de realism. Odata ce acest lucru a fost imbunatatit, producatorii au ajuns sa aiba succes si pe piata designului interior. In momentul de fata, semineele electrice sunt folosite cu succes de catre designeri si arhitecti pentru decorarea locuintelor de peste tot in lume.

Cum functioneaza un semineu electric

Un astfel de aparat electric functioneaza la fel precum orice alt aparat folosit pentru incalzire. Atunci cand este conectat la priza si pornit, componentele metalice din interior se incalzesc, iar aerul cald este imprastiat in camera prin intermediul unui sistem de ventilatie. Semineul este foarte silentios si nu necesita niciun efort pentru intretinere.

Un avantaj foarte important al semineelor electrice este acela ca sticla de la exterior nu se incinge. Astfel, aparatul nu prezinta niciun pericol pentru copii sau animale de companie. In acelasi timp, semineul nu degaja fum si nici cenusa, asa ca aerul este curat si nu exista riscul intoxicarii cu monoxid de carbon. Un astfel de aparat aduce astfel toate beneficiile unui semineu clasic, fara a aduna insa si aspectele negative.

Desigur, un rol foarte important in atractivitatea aparatului il reprezinta jocul de flacari. Acesta este proiectat pe sticla folosind refractia. Flacarile au efect tridimensional si sunt foarte realiste. Unele seminee au mai multe optiuni disponibile pentru jocul de lumina si pentru culori.

Semineele electrice au un aspect minimalist foarte placut si se incadreaza perfect in orice spatiu si orice design. Putem monta un astfel de aparat atat intr-o garsoniera, cat si intr-un apartament sau o vila. Multitudinea de dimensiuni in care sunt disponibile aduce un model pentru toata lumea. Cei care pun pret pe aspectul lor decorativ pot alege modele mai mari si cu jocuri de lumini speciale, in timp ce persoanele care prefera o prezenta mai discreta si functiile de incalzire pot opta pentru unul mai mic.

Asadar, semineele electrice pot completa armonios un design interior si pot creste confortul locuintei. Acestea sunt accesibile si disponibile intr-o gama larga de modele, pentru toate gusturile.

#seminee#semineu electric

Previous Post

Next Post