halloween

De ce imi plac filmele horror

4 martie 2017 Daniel 0 Comments

In urma cu cateva ore am viozionat un film horror (pe limba tuturor, film de groaza), acest film, m-a speriat destul de tare, insa m-a atras in acelasi timp, facandu-ma sa ma intreb, oare ce va urma, oare ce se va intampla cu personajele, oare va pierii monstrul care m-a inspaimantat? Si multe alte intrebari.

Filmul horror, sau de groaza, este un film ce introduce groaza, spaima, teroarea si dezgustul prin adaugarea unor personaje, forte sau evenimente daunatoare ce patrund in viata noastra de zi cu zi. Personajele rele care apar cel mai des in filmele horror sunt : vampiri, zombii, demoni, criminali in serie, fantome si alte personaje care inspira frica.

Filmele horror au aparut prima data inainte de 1920 si au fost inspirate din diferite personaje si povestiri clasice, acestea fiind: Frankenstein, Fantoma de la Opera, Dracula, Omul Lup, Mumia etc.

In zilele noastre, fantomele si monstrii au ramas la fel de populari, multe dintre filme bazandu-se pe monstrii cu puteri supranaturale, publicul cel mai atras de aceste filme horror fiind tineretul.

Noi suntem atrasi de acest gen de film prin frica, care genereaza un setiment de placere, noi fiind finte conduse de emotii, iar frica este o emotie foarte puternica, aceasta frica fiind de obicei relationata cu durerea, frica fiind principala sursa a superstitiei si una dintre principalele surse ale cruzimii.

Multe filme horror au fost criticate pentru violenta si cruzimea lor si pentru proasta lor calitate. Unele filme horror pot incorpora elemente din alte genuri: science fiction, fantastic, mockumentary, comedie neagra si thriller.

Prin urmare, tineretul este foarte atras de acest gen de film, voua va plac filmele horror?

#filme#horror#relaxare

Previous Post

Next Post