defrisari

Defrișările și consecințele acestora

7 martie 2017 Daniel 0 Comments

Noi ca și țară încă ne putem mândri pentru ca avem o adevărată bogăție când vine vorba de păduri. Acestea au o importanță crucială pentru oxigenul pe care îl respirăm pe care îl produc și în schimbul cărora nu ne cer absolut nimic în schimb. Dar noi ce facem? În loc să fim recunoscători pădurilor pentru câte beneficii ne oferă noi le defrișăm pentru a ne îmbogăți.

Ceea ce se întâmplă este lamentabil, oamenii care pun mâna pe păduri și le vând la austrieci pe sume de nimic ar trebui puși la zid, austreicii având și ei multe hectare de pădure dar de ce să le tai pe ale tale când sunt dispuși alții mai fraieri să le taie și să ți le vândă la un preț de nimic.

Pe de altă parte zonele în care se regăsesc multe hectare de pădure sunt mult mai ferite de alunecările de teren care de cele mai multe ori produc pagube foarte serioase.

Tot pădurile previn seceta, acestea atrăgând oarecum ploaia. Îndeplinind atâtea lucruri ar trebui să ne gândim de două ori înainte când punem mâna pe drujba și începem să tăiem copacii fără a ne gândi și la consecințele pe care le pot avea aceste lucruri.

O altă problemă care afectează pădurile sunt turiștii care merg la iarbă verde, aceștia lasă în urmă o grămadă de gunoaie pe care nu le mai adună nimeni și care fac deosebit de mult rău pădurilor. Să nu mai vorbim de incendiile care pot apărea tot în urma turiștilor care merg la pădure pentru a face grătare, ca și cum carnea nu ar avea același gust și dacă o gătești acasă în curte sau mergi în zone special amenajate.

#copaci#defrisari#paduri

Previous Post

Next Post