programator

Despre calculator

28 aprilie 2017 Daniel 0 Comments

Cred că în ziua de azi cel puțin 9 din 10 copii are prilejul de a deține și utiliza un calculator singurul până la 10 neavând probabil posibilitatea de a avea acces la unul.

Dacă stăm să privim retrospectiv puțin lucrurile primul calculator care a apărut cântarea ceva mai mult de o tonă și execta doar operații, pe vremea aceea conta câte operații putea să excute pe secundă, acum contează dacă poate rula cel mai nou joc, sau dacă are un monitor 4K sau cine știe ce lucruri. Da, lucrurile au evoluat destul de repde și au devenit destul de îngrijorătoare, deoarece un copil cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani petrece destul de mult timp zilnic în fața ecranului.

Bill Gates, fondatorul Microsoft-ului, cel care a format sistemele de operare pe care majoritatea calculatoarele din ziua de azi funcționează, copiilor săi le permitea să stea maxim 30 de minute pe zi la calculator, deci știa el ce știa.

Calculatorul mai este folosit și în alte scopuri cum ar fii aflarea unor noi informații, te poți pune la curent cu filmele, mai vezi un film, mai asculți niște muzică și multe altele. Dar în cele mai multe cazuri este folosit pentru jocuri.

Eu personal, de ce să mint? Da domnule mă și joc, dar pe lângă asta mai fac și ceva programare în diferite limbaje, mai fac și alte lucruri pe el încercând să îl pun în valoare la capacitatea sa maximă.

Trebuie să fim puțini mai raționali când vine vorba de calculator și să învățăm cum ar trebui să îl folosim de fapt.

#calculator

Previous Post

Next Post