Istoria costumelor de baie

29 aprilie 2017 Daniel 0 Comments

La data de 5 iulie 1946, inginerul auto francez Louis Reard, care avea o pasiune pentru industria modei, a introdus pentru prima data cel mai mic costum de baie din lume:bikini.

Au fost denumiți astfel deoarece creația s-a inspirat din felul în care femeile își rulau vechile costume de baie pentru a se bronza mai bine.

În anii `50 femeile care aveau curajul să poarte un costum de baie format din două piese pe plajele din Italia erau amendate.

O astfel de costumație, cel puțin în acea vreme era considerată ofensatoare și indecentă. La mai bine de peste 60 de ani mai târziu femeile care poartă costume burkini pe plajele din Franța sunt amendate, putem spune că situția s-a inversat.

Costumul de baie de tip bikinii a implinit între timp 70 de ani, și rămâne alegerea principala a doamnelor când vine vorba de un costum de baie.

Dacă femeile știu să aleagă corect un costum de baie își pot pune foarte ușor în evidență frumusețea corpului lor.

Desi costumele bikini au devenit popular foarte repede și în filme, a fost nevoie să treacă ceva timp, zece-cincisprezece ani dacă nu chiar și mai mult pentru ca acest tip de costum de bai e să fie permis peste tot.

Producătorii de astfel de produse nu au dus niciodată lipsă de imaginație când a venit vorba să scoată un model nou și au impresionat întodeauna neînșelând niciodată așteptările clienților. De la an la an se vine pe piață cu noi inovații.

#bikini#costume de baie#plaja#vara

Previous Post

Next Post