Lămâia – fruct acru dar benefic

1 iunie 2017 Daniel 0 Comments

Mulți dintre noi ne strâmbăm când ne gândim la acel fruct galben, extrem de acru, lămâia. Dar acesta are foarte multe întrebuințări, pe lângă faptul că e o sursă prioritară de Vitamina C care ajută la întărirea imunității corpului.

Lămâile sunt preferatele mele, datorită lor, starea mea de sănatate s-a îmbunătățit drastic fără să îmi dau seama, răcelile fugind de mine în câteva clipe.

Lămâia are de asemenea o atribuire foarte bună asupra activitătilor culinare fiind foarte des folosită pentru a da gust și pentru a fi pusă în compoziția anumitor răcoritoare cum ar fi limonada sau băuturile alcoolice.

Sucul, care are proprietăți antiseptice datorită pH-ului scăzut, este utilizat de la produse de prim ajutor până la tratamente împotriva durerii de gât.

Aceasta mai este folosită și în cosmetică pentru a reda elasticitate pielii .

Uleiul obținut din coajă este folosit în curățirea suprafețelor din lemn, prin capacitatea solventului d-limonen de a dizolva ceara veche, amprentele și mizeria. În școli fructul, asemenea altor citrice, este folosit ori pentru a arăta producerea curentului electric, prin atașarea unor electrozi la mai multe lămâi, obținându-se un curent de joasă intensitate, dar suficient pentru a alimenta un ceas electric.

Lămâile sunt fructele care fac diferența, în absența lor multe mâncăruri n-ar mai fii la fel ca înainte, și cu siguranță dacă ar dispărea din senin ar fii o tragdie mondială.

#fructe#lamaie#sanatate

Previous Post

Next Post